
Avokadas – laurinių šeimos visžalis medis. Nuostabus vitaminų ir energijos šaltinis. Jame gausu baltymų, gerųjų mononesočiųjų riebalų, liekninančio antioksidanto gliutatonio.
Tai – idealus maistas visiems, nevalgantiems gyvulinės kilmės riebalų. Avokadas yra turtingas mineralinėmis medžiagomis, jame ypač gausu vario, kalio,vitaminų C, E, D, K, B1, B2, B6, biotino, karotino.
Karštą vasaros dieną nusikelk į atogrąžų kraštus ir atsigaivink kremine, švelnia, gaivia šalta avokadų sriuba, kuri kažkiek primena ispanišką šaltą sriubą „Gaspačio”.

Jums reikės:
2-3 porcijoms
- 3 gerai prinokusių, minkštų avokadų (apie 500g)
- Agurkų (250g)
- Skiltelės česnako
- Jogurto 150g (naudoju veganišką sojų jogurtą)
- Citrinos (laimo)
- Druska
- Pipirai
- Smulkintos, džiovintos paprikos
- Petražolių ryšulėlio (taip pat tinka bazilikai, krapai, salierų stiebai)
- Ledo kubeliai
Visus ingredientus sudėti į trintuvą ir sriuba ant jūsų stalo. Taip pat galima paruošti sriubą iš vakaro, citrinos sultys saugo nuo avokadų pajuodavimo. Papuošti šlakeliu aliejaus, žolelėmis, citrinos skiltele.
