Maistas su Meile
comment 1

Sėklų duona

Duona – gyvenimo, kūno, sielos, dvasinio peno, bendrystės simbolis.


Duonos simbolis mūsų protėviams turėjo didelę reikšmę. Duona buvo suasmeninta ir sudievinta. Minima seniausiuose kūrybos žanruose. Siejama su saule, vaisingumu, gausa, laimingu, skalsiu gyvenimu. Duonos kepimas namuose buvo šventas ritualas ir didelė garbė šeimininkei. Duonos laužymas prie stalo simbolizavo bendrystę, vienybę, darną, gausą šeimoje. Dar iki šių laikų išliko paprotys nukritusią duonos riekę nuo stalo pabučiuoti. Atėjus vartojiškumo laikams, šios tradicijos išblėso.


Siūlau išbandyti lengvą, greitą ir labai maistingą duonos receptą, kuriame nėra raugo, miltų, mielių, cukraus. Gausu baltymų, skaidulų ir mineralų. Mirkytos sėklos lengvai virškinamos. Duona galima laikyti iki dviejų savaičių. 


 Jums reikės:

  • Žalių grikių 300g
  • Bolivinės balandos 250g
  • Saulėgrąžų sėklų 150g 
  • Moliūgų sėklų 100g
  • Čija sėklų 30 g
  • Aliejaus 50g
  • Druskos 10g

Visas sėklas mirkyti apie 10 valandų, perplauti, leisti gerai nuvarvėti vandeniui. Truputį supiuriuoti su rankiniu smulkintuvu, dėti į kepimo formą, (naudojau silikoninę 25 cm) ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie valandą. Leisti atvėsti, neskubėti pjaustyti. Siūlau improvizuoti ir atrasti savo skonį. 

 Su Meile ir Šviesa

 Laura Aurėja 

Filed under: Maistas su Meile

by

Mano kelias buvo Jus sutikti. Mano kelias buvo su Jumis pasidalinti. Tai lieka susiliejime vardan geresnės, šviesios ateities.

1 Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *