Maistas su Meile
comment 1

Auksinis eliksyras

Atėjus rudeniui ir atvėsus orams pats laikas pradėti stiprinti savo imunitetą. Ar esi ką girdėjęs apie Auksinį Pieną­?

Auksinis pienas arba Golden latte (angl.vert.) – gėrimas, atkeliavęs pas mus iš Indijos, kur jis egzistuoja nuo seniausių laikų ir yra populiarus dabar.

Ciberžolė* yra vienas iš galingiausių prieskonių planetoje, ypač vertinama dėl gebėjimo slopinti uždegimą. Šį darbą atlieka ciberžolėje esantys antioksidantai kurkuminoidai, iš kurių ryškiausia žvaigždė yra kurkuminas. Teigiama, kad juodieji pipirai padeda organizmui geriau įsisavinti kurkuminą. Dar kiti šaltiniai sako, kad šalia juodųjų pipirų kurkumino efektyvesniam įsisavinimui padeda ir riebalai.

Pasak ajurvedos žinovų, Auksinis pienas/eliksyras ne tik pakelia nuotaiką, atpalaiduoja ir nuramina, jis padeda apsisaugoti nuo mikrobų, ypač epidemijos metu, valo organizmą, kepenis,  gerina atmintį, slopina įvairius skausmus, yra naudingas sąnariams, mažina apetitą, naikina parazitus, mažina pilvo pūtimą ir kitus prasto virškinimo simptomus, valo kraują, skaistina odą, gerina atmintį ir mąstymo procesus, mažina blogąjį cholesterolį  ir šiaip yra tiesiog super natūralūs visų galų vaistai nuo visų blogių!

Būtų galima vardinti dar daugybė visokių naudų. Bet galbūt verta tiesiog imti ir išbandyti šį gėrimą šaltais vakarais. Geltona spalva sušildys ne tik kūną, bet ir sielą.

Šis stebuklingas gėrimas paruošiamas labai paprastai.

Jums reikės:

  • 1 arbatinio šaukštelio ciberžolių miltelių,
  • 50 ml vandens,
  •  1 arbatinio šaukštelio kokosų aliejaus,
  •  1 arbatinio šaukštelio medaus,
  • geras žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • taip pat galima paskaninti cinamonu, kardamonu, vanile ar imbiero šaknimi.

Nedideliame indelyje užkaiskite apie 50 ml vandens. Kai užvirs, suberkite arbatinį šaukštelį  ciberžolių miltelių. Pamaišydami virkite, kol skystis taps tarsi pastos konsistencijos. Į ciberžolių nuovirą įpilkite stiklinę pieno, pagardinkite šaukšteliu kokosų aliejaus ir šiek tiek pakaitinkite ant silpnos ugnies iki maždaug 60–70 laipsnių (sekite, kad neužvirtų).  Paskaninti (bet nebūtina) cinamonu, kardamonu, vanile ar imbiero šaknimi… Nukaitę, įkrėskite šaukštelį medaus, išmaišykite ir iš lėto gurkšnokite. Gėrimas geriausiai tinka vakarais. Lai sušyla mūsų širdys!

Su meile ir šviesa Laura Aurėja

Nuotraukose matote mūsų projekto dalyvės su vyru kuriamą karališką medų su meile „Dūzgės“. Norintiems įsigyi šio nuostabaus skonio medaus, kurį įsimyli net tie, kurie medaus nemėgo, susisiekti numeriu 865938335 Jurgita ♡

*Svarbu atminti tai, kad ciberžolės vartoti nerekomenduojama turint tulžies akmenų, sergant diabetu, nėščioms ir maitinančioms moterims, esant kraujo krešumo sutrikimams, prieš chirurgines operacijas. Taip pat kartu su skrandžio rūgštingumą mažinančiais vaistais. Neturint jokių kontraindikacijų, mokslininkai rekomenduoja vartoti ciberžolę kasdien. Vidutinė dienos norma 2-2,5 gramo (1/2 arbatinio šaukštelio).

Filed under: Maistas su Meile

by

Mano kelias buvo Jus sutikti. Mano kelias buvo su Jumis pasidalinti. Tai lieka susiliejime vardan geresnės, šviesios, ateities.

1 Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *