Maistas su Meile
Leave a comment

Anakardžių riešutų pienas

Mūsų mitybos racione dauguma pieno produktų užima didžiąją dalį ir net nesusimąstome, kad tai gali būti ligų, alergijų priežastis, nes karvės pienas visiškai netinka žmogui,- jis pritaikytas veršeliui. Tai labai sunkiai virškinamas ir pasisavinamas produktas. Pienas gamina gleives,– mat organizmas ieško kaip pašalinti nesuvirškintą pieno baltymą. Kadangi natūraliame karvės piene yra daug cukraus, laktozės ir riebalų, jis siejamas ir su nutukimu, senėjimu.

Tai kuo pakeisti karvės pieną? Išeitis paprasta – riešutų pienas.

Apie riešutų naudą galima kalbėti tikrai daug: juose  gausu magnio, kalio, vario, cinko, mangano, vitamino E, omega 3, skaidulų, baltymų, kas svarbu tiems, kurie nevalgo  gyvulinės kilmės produktų. Anakardžių riešutai, virškinami lengviausiai, turi daugiausiai angliavandenių ir geležies. Jų sudėtyje nėra cholesterolio, bet jie gausūs antioksidantais, kurie kovoja su laisvųjų radikalų padaryta žala. Pvz. magnis, esantis anakardžių riešutuose, veikdamas su kalciu užtikrina sveiką kaulų ir raumenų augimą. Taip pat magnis būtinas moterims menopauzės laikotarpiu.

Parduotuvės lentynose tikrai didelis pasirinkimas augalinių pienų, bet man daug mieliau pasigaminti savo naminį pieną, įdedant savo energiją  ir maitinti ja mylimus žmones. Kur dėmesys, ten ir energija. Dėl šios priežasties kuo dažniau stengiuosi valgyti ir gaminti namuose. Be to, gamintas namie augalinis pienas yra daug maistingesnis, o jo pagaminimui sugaišite vos kelias minutes.

Jums reikės:

  • 200g anakardžių riešutų
  •  2 didelės datulės
  • Žiupsnelis druskos
  • Vanilės ekstrakto
  • Vandens apie  1 L
Šalia anarkadžių pieno dubenėlyje guli energetiniai datulių rutuliukai. Jų receptą rasite-> čia

Anakardžių riešutus mirkyti apie 2 valandas, nuplauti karštu vandeniu, suberti į kokteilinę/blenderį. Vandens pradžioje pilti tiek, kad apsemtų riešutus. Suplakti iki košelės, papildyti vandens ir vėl suplakti. Po to suberti druską,  įlašinti vanilės ekstrakto, sudėti datules. Plakant toliau, supilti likusį vandenį ir palaikyti šaldytuve. Palaikius šaldytuve, anakardžių pienas susisluoksniuoja (tad dėl to neišsigaskite ) ir prieš vartojant pieną dar kartą išplakite. Jei norisi liesesnio pieno, galima perkošti per merliuką. Šis pienas puikiai tinka su granola, uogomis, blynams ar kokteiliams.

Filed under: Maistas su Meile

by

Mano kelias buvo Jus sutikti. Mano kelias buvo su Jumis pasidalinti. Tai lieka susiliejime vardan geresnės, šviesios, ateities.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *